Полонені моряки: у Раді Європи нагадали Росії про права людини

Полонені моряки: у Раді Європи нагадали Росії про права людини

Ексклюзив
Укрінформ
Росія повинна дотримуватися відносно захоплених поблизу Керченської протоки українських військових моряків міжнародних стандартів прав людини.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі заявила комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович.

«Я із занепокоєнням стежу за останньою ескалацією напруженості в Азовському морі. Нагальними є деескалація та запобігання подальшому погіршенню ситуації. Із особами, які були затримані під час цих подій, повинні поводитися із повним дотриманням міжнародних стандартів прав людини, що відповідають їхній ситуації, зокрема щодо отримання медичної допомоги», - заявила комісар РЄ.

Читайте також: РосЗМІ: в "Лефортово" доставили 21 українського моряка, ще троє - у лікарні

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці, а також 24 моряків.

Київський районний суд Сімферополя заарештував 21 українського моряка до 25 січня 2019 року. Ще трьох моряків, які перебували у керченській лікарні, заарештував Керченський міський суд. Вони також будуть під арештом до 25 січня 2019 року. Українським морякам погрожує до 6 років позбавлення волі.

У п'ятницю, 30 листопада, так звана уповноважена з прав людини в Криму Людмила Лубіна повідомила російські ЗМІ, що захоплених у Керченській протоці українських моряків переводять до одного з СІЗО Москви.

За даними російського телеканалу «Дождь», 21 захопленого в Керченській протоці українського моряка доставили у московське СІЗО «Лефортово», ще троє перебувають в лікарні СІЗО «Матросская тишина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-