РосЗМІ: в

РосЗМІ: в "Лефортово" доставили 21 українського моряка, ще троє - у лікарні

Укрінформ
У московське СІЗО "Лефортово" доставили 21 захопленого в Керченській протоці українського моряка, ще троє знаходяться в лікарні "Матросской тишины".

Про це повідомляє "Дождь".

Видання зазначає, що його кореспондент і член Громадської наглядової комісії Москви Когершин Сагієва відвідала заарештованих українців у "Лефортово", там же їй розповіли про госпіталізацію трьох потерпілих.

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що отримала інформацію, що усі українські моряки, які утримувалися в Сімферопольському СІЗО, відправлені до Москви.

Як повідомляв Укрінформ, в п'ятницю, 30 листопада, так звана уповноважена з прав людини в Криму Людмила Лубіна повідомила російським ЗМІ, що захоплених у Керченській протоці українських моряків переводять до одного з СІЗО Москви.

Раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що захоплених в Керченській протоці українських моряків вивозять із слідчого ізолятора Сімферополя, з окупованого Криму.

Читайте також: Вивезення українських моряків з Криму порушує Женевську конвенцію — адвокат

Київський районний суд Сімферополя заарештував 21 українського моряка до 25 січня 2019 року. Ще трьох моряків, які знаходяться у керченській лікарні, заарештував Керченський міський суд. Вони також перебуватимуть під арештом до 25 січня 2019 року. Українським морякам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українських судна у Керченській протоці, а також 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-