Аваков заявляє про затримання п’ятьох підозрюваних у нападі на Гриценка

Аваков заявляє про затримання п’ятьох підозрюваних у нападі на Гриценка

Укрінформ
Національна поліція затримала п’ятьох підозрюваних у нападі на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. Відносно ще 12 осіб будуть ухвалені процесуальні рішення.

Про це повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Напад на Анатолія Гриценка. П'ятеро нападників впізнані і затримані Нацполіцією. Відносно ще 12 осіб будуть прийняті процесуальні рішення", - зазначив він.

Аваков додав, що "МВС жорстко припинятиме практику, яку дехто намагається запровадити в українському суспільстві: спроби зриву виступів кандидатів на виборах, організацію нападів і провокацій навколо них, дискредитацію безіменними і фейковими інформаційними матеріалами".

Читайте також: На Гриценка в Одесі напали "тітушки"

"Незалежно від ступеня опозиційності політиків до діючої влади. Рівні права на політичну діяльність для всіх - основа цивілізованої демократії. Кожен з політиків може розраховувати на забезпечення і захист своїх прав та свобод", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 28 листопада на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та його однопартійців в Одесі напали близько 30 осіб у масках.

У результаті нападу "тітушок" значні травми отримали троє людей - двоє партійців "Громадянської позиції" та активіст. Зокрема, в одного з партійців розсічений лоб, у другого підозрюють струс головного мозку. В активіста - сильний забій голови.

Поліція відкрила кримінальну справу за ч. 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-