ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків

ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків

Укрінформ
Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію до 3 грудня надати інформацію про захоплених українських моряків.

Про це повідомив заступник міністра юстиції України - уповноважений з питань Європейського суду з прав людини Іван Ліщина на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Росія має надати інформацію про захоплення українських військових та юридичні підстави їхнього утримання.

Росія також має повідомити про місце утримання моряків, інформувати про їхні поранення та надану медичну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Наразі три українських судна залишаються захопленими російськими спецпризначенцями після того, як по них був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

Читайте також: Українських моряків вивозять із СІЗО Сімферополя – Чийгоз

Київський районний суд Сімферополя заарештував 21 українського моряка до 25 січня 2019 року. Ще трьох моряків, які перебувають у керченської лікарні, заарештував Керченський міський суд. Вони також знаходитимуться під арештом до 25 січня 2019 року. Українським морякам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Фото: EPA-EFE/ARTUR SHWARZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-