САП завершила слідство щодо судді Подільського райсуду столиці

САП завершила слідство щодо судді Подільського райсуду столиці

Укрінформ
Правоохоронці завершили слідство щодо судді Подільського райсуду столиці, яку підозрюють в отриманні 10 тис. дол. хабара за вплив на ухвалення рішення у цивільній справі. 

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Прокурор САП 9 жовтня визнав достатніми зібрані під час досудового розслідування докази для складання обвинувального акту і було завершено досудове розслідування за підозрою судді Подільського районного суду міста Києва та керівника апарату цього суду в одержанні неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч доларів за вплив на прийняття рішення у цивільній справі, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України. Стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження, про що повідомлено обвинувачених та захисників", - йдеться у повідомленні.

Однак, як зазначають у відомстві, одна з обвинувачених та її захисники за більше ніж півтора місяці не ознайомитись з матеріалами досудового розслідування, які складаються лише з 11 томів. 

Читайте також: Прокурор САП продовжує зачитувати обвинувальний акт у "справі Труханова"

З метою припинити штучне затягування процесу прокурор САП 21 листопада подав до слідчого судді клопотання щодо встановлення строку стороні захисту на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 5 днів з моменту винесення ухвали.

Уже 27 листопада слідчий суддя Солом'янського райсуду встановив стороні захисту термін на ознайомлення з матеріалами вказаного кримінального провадження до 21 грудня поточного року.

Як повідомлялося, 27 квітня поточного року співробітники Служби безпеки  під процесуальним керівництвом САП затримали на хабарі в $10 тисяч суддю і главу апарату Подільського суду Києва.

Оперативники спецслужби задокументували, що чиновники  вимагали гроші від підприємця за позитивне рішення в судовій справі щодо упущеної матеріальної вигоди. За цим фактом була порушена кримінальна справа за ч. 3 ст. 368 (хабарництво)Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-