Комісія Ради у справі Гандзюк проводить перше засідання — у Херсоні

Комісія Ради у справі Гандзюк проводить перше засідання — у Херсоні

Укрінформ
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів проводить дводенне виїзне у Херсоні.

Його відкрив голова ТСК Борислав Береза, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Херсон – саме те місто, де був зроблений напад на Катерину, тому вибір Херсона як місця для першого проведення виїзного засідання не випадковий. Я сподіваюсь, що ми отримаємо відповіді на ці запитання. Більше того, нам повідомили, що всі місцеві правоохоронці отримали дозвіл від слідчих СБУ для надання нам всієї інформації. Тому сподіваюсь на те, що робота (ТСК – ред.) буде більш ніж плідна", - сказав Береза.

Він наголосив, що комісія не повинна займатися підміною функцій правоохоронних органів. "Не втручаючись в роботу слідчих органів, нам необхідно назбирати важливу інформацію, що може допомогти розслідуванню і запобігти вчиненню таких злочинів у майбутньому... Ми повинні з'ясувати, чи дійсно професійно та фахово проведено було слідство і чи всі причетні до цієї справи були залучені для допиту для того, щоб отримати інформацію", - заявив Береза.

Читайте також: Мер Херсона назвав СБУ замовника вбивства, якого підозрювала Гандзюк

Першим члени ТСК заслухали у відкритому режимі голову Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва. Було заслухано також голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, заступника голови ОДА Євгена Рищука, Херсонського міського голову Володимира Миколаєнка.

Щодо перших трьох посадовців, то членів ТСК цікавили питання їхніх особистих стосунків з Гандзюк, можливих конфліктів з нею, їхніх версій щодо причин вбивства Гандзюк, оцінки вагомості впливу Гандзюк на депутатський корпус Херсонської міської ради та деякі інші питання.

А потім у закритому режимі, без ЗМІ та громадськості, Тимчасова слідча комісія перейшла до заслуховування представників правоохоронних органів.

Завтра ТСК продовжить свою роботу у Херсоні.

Як повідомляв Укрінформ, виконуючу обов'язки керуючого справами виконкому Херсонської міськради 33-річну Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Гандзюк померла 4 листопада.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського — колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-