Збитий Іл-76: апеляцію генерала Назарова розглянуть знову

Збитий Іл-76: апеляцію генерала Назарова розглянуть знову

Фото
Укрінформ
У Дніпрі розгляд апеляційної скарги генерал-майора Віктора Назарова, визнаного судом першої інстанції винним у службовому недбальстві, яке призвело до загибелі 49 українських військовослужбовців на борту літака Іл-76, збитого озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська, розпочнеться спочатку.

Про це стало відомо під час судового засідання в Дніпровському апеляційному суді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Новий суд, тому змінена колегія суддів. Нова колегія розпочинає розглядати апеляційну скаргу спочатку», - пояснив адвокат потерпілих Віталій Погосян, додавши, що через ліквідацію Апеляційного суду Дніпропетровської області й утворення Дніпровського апеляційного суду апеляційну скаргу тепер має розглянути колегія суддів у новому складі.

Суд над генералом Назаровим у Дніпрі/ Фото Миколи М'якшикова

За його словами, ухвала Апеляційного суду Дніпропетровської області щодо повторного дослідження матеріалів справи та рішення щодо повторної експертизи, не є чинною. Наразі не відомо, чи ухвалить таке рішення нова колегія.

Читайте також: Справа збитого Іл-76: скаргу екс-глави штабу АТО Назарова залишили без розгляду

Нинішнє судове засідання було відтерміноване через неявку частини потерпілих.

Наступне засідання призначене на 20 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, літак Іл-76 із українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював штаб антитерористичної операції, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків). Павлоградський міськрайонний суд засудив його до 7 років ув’язнення, однак Назаров подав на апеляцію. Колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області 3 жовтня залишила без задоволення клопотання генерала.

Крім того, слідчі СБУ направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох замовників збиття ІЛ-76, серед яких був ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький та його помічники Андрій Патрушев і Олександр Гуреєв.

У серпні в Красногвардійському районному суді Дніпра оголошено обвинувальний акт екс-ватажкові «ЛНР» Плотницькому та двом бойовикам-терористам Гуреєву та Патрушеву, причетним до загибелі 40 десантників і 9 членів екіпажу літака ІЛ-76 в Луганському аеропорту в 2014 році.

Наступне засідання, на якому мали заслухати 38 позовів потерпілих та допитати свідків, повинно було відбутися 11 вересня, але було перенесене судом на невизначений термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-