Захворюваність на кір за тиждень зросла на 15% - МОЗ

Захворюваність на кір за тиждень зросла на 15% - МОЗ

Укрінформ
В Україні істотно зросли показники захворюваності на кір: на 15% вище порівняно з минулим тижнем.

Про це повідомляє МОЗ.

“За останній тиждень на кір захворіли 2 138 людей - 729 дорослих і 1 409 дітей (на 15% більше ніж минулого тижня). Загалом з початку року на кір захворіли 42 040 людей (15 864 дорослих і 26 176 дітей), а від ускладнень кору померли 15 (4 дорослих і 11 дітей)”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: На Вінниччині за тиждень захворюваність на кір зросла на 25%

У відомстві підкреслили, що Україна забезпечена вакцинами проти кору.

“Станом на 22 листопада 2018 року в Україні наявні 539 тисяч доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Усі вакцини якісні, безпечні і ефективні, доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Якщо у кабінеті щеплень кажуть, що вакцини немає, зверніться до головного лікаря медзакладу для з’ясування причини. Якщо головний лікар не може надати необхідну інформацію, зверніться у департамент/управління охорони здоров’я у вашій області”, - радять у відомстві.

Читайте також: Кількість хворих на кір продовжує зростати - за тиждень майже дві тисячі

Епідеміологи зазначають, що найчастіше хворіють діти 5–9 років, які не отримали другу дозу КПК вчасно, через що у них не сформувався імунітет до хвороби.

“Станом на 1 листопада кількість дітей, які вчасно отримали першу дозу КПК становить 76,1%, дві дози КПК - 77,5%. У рамках посиленої імунізації частка дітей, які отримали пропущену першу дозу КПК, становить 42,2% (найменше - у Чернівецькій, Одеській, Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатській областях). А частка тих дітей, які надолужили дві дози, іще менша - 34,6% (найменше - у Чернігівській, Тернопільській, Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях). Ризик захворіти збільшується і через спільне перебування дітей у школах та дитячих садках”, - наголосили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-