Усі захоплені Росією моряки мають адвокатів - Денісова

Усі захоплені Росією моряки мають адвокатів - Денісова

Керченська криза
Укрінформ
Усі захоплені Росією біля Керченської протоки українські моряки мають захисників у судах в Криму.

Про це журналістам заявила Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

"На сьогоднішній день усім була запропонована підтримка від кримських адвокатів, які вже працюють з нашими політв'язнями і підтримують у тому числі кримських татар. Вони зараз на безоплатній основі надають допомогу і беруть участь у судових засіданнях. Кожна людина захищена. Зараз ми говоримо про те, що якщо РФ триматиме наших хлопців у СІЗО, тобто будуть визначені так звані "слідчі ФСБ у Криму", то тоді вони залишаться там - і це один процес і одні адвокати", - заявила вона.

У разі прийняття інших рішень (українські політв'язні знаходяться під слідством у тому числі в Ростові-на-Дону), "будуть запропоновані інші рішення", додала Денісова.

"Ми прагнемо, щоб була одна позиція - це військовополонені, це одна група, щоб вони всі разом тримались. І ми будемо їх підтримувати", - додала омбудсмен.

Читайте також: Російський полон: Денісова пропонує оплатити з бюджету адвокатів для моряків

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 28 листопада, у Криму обиратимуть запобіжний захід ще дев'ятьом затриманим українським морякам.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебували 24 моряки. Повідомлялося також про шістьох поранених, проте перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко 27 листопада поінформувала, що, за уточненими даними, поранено чотирьох затриманих, один з них у важкому стані.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-