Суд зняв арешт із земельної ділянки, через яку має пройти експрес до Борисполя

Суд зняв арешт із земельної ділянки, через яку має пройти експрес до Борисполя

Укрінформ
Києво-Святошинський райсуд  Київської області у справі заволодіння коштами ДП "Нацпроект "Повітряний експрес" зняв арешт із земельної ділянки, яка потрібна для запуску "Повітряного експресу", що з'єднає Київ із аеропортом "Бориспіль". 

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Під час розгляду... судом вирішено питання про зняття обмежень у розпорядженні земельною ділянкою, використання якої є необхідним для запуску Мінінфраструктури та ПАТ "Укрзалізниця" проекту швидкісної лінії залізничного сполучення між містом Києвом та Міжнародним аеропортом Бориспіль", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме під приводом придбання згаданих земельних ділянок у 2014 році, згідно доводів сторони обвинувачення, колишнім керівництвом ДП "Нацпроект "Повітряний експрес" і були розтрачені 46 млн грн.

Також за клопотанням прокурора суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому керівнику державного підприємства, судовий розгляд стосовно якого здійснюється за процедурою заочного засудження.

Читайте також: АМКУ оштрафував аеропорт "Київ" за антиконкурентні дії

Як повідомлялося, прокурори САП 11 квітня 2017 року направили до суду обвинувальний акт у цій справі. На теперішній час триває судовий розгляд, досліджуються докази сторони обвинувачення.

За висунутим обвинуваченням двом підсудним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наступне судове засідання у цій справі призначене на 27 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-