Командир захопленого буксира

Командир захопленого буксира "Яни Капу" вини не визнає - адвокат

Укрінформ
Командир захопленого російськими силовиками рейдового буксира "Яни Капу" Олег Мельничук винним себе не визнає, оскільки українські кораблі "нічиїх кордонів не порушували".

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк з посиланням на адвоката Едема Семедляєва, який відвідав свого підзахисного у Білогорському ІТТ.

"Тримається добре. Розповів, що коли затримували, зазнав фізичного впливу, але сильно не били. Його допитали, він розповів, як було: "Стояли, чекали лоцмана, потім на нас напали. Нічиїх кордонів ми не порушували, винним себе не вважаю", - розповів адвокат.

За його словами, Мельничук сказав, що розуміє: "це політична справа, і моряки стали заручниками ситуації".

Наумлюк додав, що разом з Мельничуком у Білогорськ привозили Євгена Семидоцького і В'ячеслава Зінченка. Проте слідчий стверджує, що Зінченко утримується в Алуштинському ІТТ.

"У всіх трьох суд по запобіжному заходу завтра", - додав журналіст.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили попередньо обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу». На них знаходилися 24 моряки. Повідомлялося також про шістьох поранених, проте перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко 27 листопада повідомила, що, згідно з уточненими даними, поранені четверо затриманих, один з них у тяжкому стані.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Читайте також: Геращенко: Четверо затриманих моряків поранені, один із них - у тяжкому стані

Суд над 12 українцями відбудеться в окупованому Сімферополі 27 листопада, другу групу моряків судитимуть завтра, а поранених - пізніше в Керчі.

На цю годину "суд" в Сімферополі заарештував на два місяці українських моряків Віктора Беспальченка, Сергія Цибізова, Андрія Оприска, Віктора Варемеза і Юрія Будзила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-