У Росії нелегко бути українцем, може, найскладніше, ніж будь-де – Президент

У Росії нелегко бути українцем, може, найскладніше, ніж будь-де – Президент

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав СКУ всіляко підтримати українську громаду в Росії.

Про це він сказав під час вітального слова на офіційному відкритті ХІ Світового конгресу українців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«А ще давайте згадаємо про українську громаду в Росії, яка є частиною СКУ (світового конгресу українців – ред.). Я закликаю в різний спосіб підтримувати її. В Росії тепер дуже нелегко бути українцем, може найскладніше, ніж будь-де», – наголосив глава держави.

Він зазначив, що «кожен українець, який вивішує український прапор, який співає український гімн, який роз’яснює росіянам чий Крим, потребує нашого захисту і нашої підтримки».

Читайте також: ХІ Світовий конгрес українців відкрився у Києві за участю Президента

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року в Києві відкрився ХІ Світовий конгрес українців, що представляє інтереси українських громад у діаспорі.

26 та 27 листопада відбудуться робочі сесії конгресу, на яких делегати обговорять низку актуальних питань, зокрема політики української національної пам'яті у світовому вимірі; закордонного українства – а саме кроків для сприяння поверненню в Україну; міжнародної підтримки України в питаннях оборони, реформування та в гуманітарній сфері; української мови як шляху до ідентичності та міжнародного спілкування; ролі діаспори в економічному розвитку України; розвитку українських громад у світі. Учасники форуму також працюватимуть над розробкою стратегії ефективного розвитку СКУ.

Загалом українська діаспора налічує понад 20 мільйонів українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-