МінТОТ починає виплату допомоги політв'язням

МінТОТ починає виплату допомоги політв'язням

Укрінформ
Розпочато виплату держдопомоги особам, незаконно позбавленим свободи РФ у зв’язку з політичною або громадською діяльністю.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

“За результати першого засідання Комісії щодо виплати допомоги особам, позбавленим особистої свободи, яке проведено під головуванням першого заступника міністра МінТОТ Юсуфа Куркчі, прийнято позитивні рішення. МінТОТ в максимально короткі строки були підготовлені усі необхідні документи та передані до Державної Казначейської Служби для проведення необхідних розрахунків. Завдяки злагодженій та оперативні роботі МінТОТ вже 4 особи отримали державну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 21 листопада 2018 року відбулося чергове засідання Комісії та прийнято позитивні рішення щодо 11 кейсів.

Уточнюється, що у зв’язку з тим, що кандидатами на отримання допомоги, разом з необхідними документами, було подано заяви з проханням про нерозголошення їх персональних даних, через побоювання можливого переслідування або додаткових репресій з боку окупаційної влади, Комісією було прийнято рішення про проведення закритих засідань та нерозголошення відомостей про конкретних осіб, які отримують допомогу.

Читайте також: МінТОТ збирає заявки на виплати від сімей заручників і в’язнів Кремля
“Для оперативного виконання рішення уряду, що було схвалене в середині жовтня 2018 року МінТОТ протягом кількох тижнів вже опрацьовано декілька десятків заяв для розгляду Комісією. Заяви продовжують надходити, і Комісія має намір розглянути до кінця року якомога більше сформованих кейсів для розподілення цільових державних коштів на допомогу особам, позбавленим особистої свободи”, - додали у міністерстві.

Уточнюється, що працівники відділу з питань осіб, позбавлених особистої свободи, МінТОТу і надалі приймають документи для формування кейсів для розгляду Комісією на наступних засіданнях та надають консультації щодо подання документів за телефоном 044 536 92 47.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-