МВС пропонує запустити інформкампанію для боротьби з дискримінацією ромів

МВС пропонує запустити інформкампанію для боротьби з дискримінацією ромів

Укрінформ
В Україні необхідно проводити інформаційну кампанію щодо протидії дискримінації ромської меншини на національному рівні.

Про це заявила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук на другому засіданні постійної робочої групи з питань правоохоронної та міграційної діяльності з виконання Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство меншини ромської національної на період до 2020 року, повідомляє прес-служба МВС у Фейсбуці. 

"Зроблено багато, є значні результати в практичній площині. Але цього недостатньо. Нам є над чим працювати, зокрема, це стосується питання проведення на постійній основі інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо протидії дискримінації, недопущення фактів порушення рівноправності громадян. Ця кампанія має проходити на загальнодержавному рівні», - підкреслила Ковальчук.

За словами заступника міністра, інформаційна робота щодо протидії дискримінації ромської нацменшини дасть можливість змінювати негативне ставлення у суспільстві до представників ромської громади, зробить ефективнішими спільні дії громадськості та органів держвлади щодо недопущення порушення прав ромів.

Читайте також: Держслужба порахувала, скільки ромів отримали паспорт України за три роки

Ковальчук також наголосила на необхідності виявлення та перевірки неправдивих відомостей, викладених в ЗМІ та соцмережах щодо правопорушень, скоєних відносно осіб ромської національності.

Окрім того, членами робочої групи розглянуто та погоджено питання розроблення на базі офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, алгоритму спільних дій органів державної влади за участі громадських організацій, у разі виявлення стихійних поселень представників ромської національної меншини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-