Держслужба порахувала, скільки ромів отримали паспорт України за три роки

Держслужба порахувала, скільки ромів отримали паспорт України за три роки

Укрінформ
Упродовж останніх трьох років близько 8,5 тисяч ромів отримали документи в Україні.

Про це з посиланням на Державну міграційну службу повідомляє прес-служба МВС.

“Ефективна співпраця та спільні зусилля міграційної служби, Міністерства юстиції, місцевих органів влади, ромських медіаторів, представників неурядових та міжнародних організацій зумовлюють постійне зростання кількості фактів успішного документування ромів в останні роки. Лише протягом останніх трьох років в Україні близько 8,5 тисяч ромів отримали паспорт громадянина України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед основних проблем, які призводять до ускладнень в отриманні ідентифікаційних документів представниками ромської громади, є складність отримання свідоцтв про народження та документів, які підтверджують належність до громадянства України.

Уточнюється, що також інколи виникають ускладнення із ідентифікацією, оскільки особа може бути документованою в Україні виключно, якщо її особу встановлено відповідно до чинного законодавства.

Читайте також: Кияни можуть заповнювати заяви на біометричний паспорт онлайн

“Людина без документів - це людина без прав та обов'язків, невидима для держави. Відсутність ідентифікаційних документів призводить до порушень прав людини та зростання злочинності. Саме тому документування ромів має бути одним з головних пріоритетів не лише міграційної служби та інших органів влади, але й місцевих громад, де компактно проживають роми”, - наголосили у МВС.

У МВС підкреслили, що ДМС співпрацює з медіаторами, правозахисниками та представниками неурядових організацій в рамках виконання Урядового Плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-