Основна робота з розслідування справ Майдану завершена — Горбатюк

Основна робота з розслідування справ Майдану завершена — Горбатюк

Укрінформ
Основна частина розслідування щодо злочинів у справах Майдану вже проведена.

Про це заявив керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу щодо розслідування злочинів проти Майдану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Результати є, вони достатньо відчутні, і можна сказати, що основна, найбільш важлива частина роботи, вона на теперішній час проведена. Щодо розслідування вбивств - на сьогодні щодо організації та вчинення 73 убивств, вчинених під час протестних акцій, повідомлено про підозру 56 особам, - починаючи від колишнього керівника держави  і завершуючи безпосередньо правоохоронцями рядовими, які звинувачуються у застосування зброї чи побитті протестувальників, що призвело до їх смерті”, - зазначив Горбатюк.

Читайте також: Про підозру у справах Майдану повідомили 442 особам — ГПУ

Він уточнив, що в судах розглядаються справи стосовно 13 осіб, які обвинувачуються у більшості із цих убивств.

“Так, дійсно, є нерозкриті злочини, - це, в першу чергу, вбивства Нігояна, Жизневського і Сеника. І мене можуть звинуватити в тому, що я вже впродовж 3 років переконую, що маємо надію розкрити ці злочини, але я можу говорити, що ми рухаємося до результату, і ця робота не буде припинятися, допоки злочин не буде розкритий”, - наголосив Горбатюк.

21 листопада щороку відзначається День Гідності та Свободи. Його встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 - 2014 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-