Суд продовжить розглядати справу Насірова у грудні

Суд продовжить розглядати справу Насірова у грудні

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва переніс розгляд кримінального провадження щодо екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова на 10 грудня.

Про це повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Facebook.

“20.11.2018 року в Шевченківському районному суді міста Києва відбулося чергове судове засідання по суті з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні про обвинувачення екс-голови ДФС України, а також керівника Департаменту ДФС України. Наступне судове засідання призначено на 12:00 год. 10.12.2018 року”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд, розглянувши клопотання прокурорів САП щодо продовження строку дії обов'язків, покладених на підсудних, продовжив строк дії обов’язків, покладених на Романа Насірова, та частково продовжив строк дії обов’язків Володимира Новікова, за виключенням обов’язку здати документи, що дають право на виїзд за кордон.

У САП уточнили, що водночас суд залишив без задоволення клопотання сторони захисту про зменшення розміру застави Насірову та надання йому дозволу на виїзд за кордон.

Читайте також: Суд у справі Насірова зачитав іще 20 сторінок обвинувачення

“Враховуючи, що час, відведений на проведення судового засідання, завершився, прокурори САП не змогли продовжити зачитування обвинувального акту”, - поінформували у відомстві.

Як повідомлялося, Насірова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). Він обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 рр. дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС. Він подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-