НАН вручила держпремії у галузі науки та технологій

НАН вручила держпремії у галузі науки та технологій

Фото
Укрінформ
У Києві в Національній академії наук відбулося нагородження лауреатів Державної премії в галузі науки та технологій за 2017 рік.

З привітальним словом до лауреатів звернувся президент Національної академії наук Борис Патон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Символічно, що ця подія відбувається напередодні ювілею НАН України. Ми вдячні суспільству, що цей день ми зустрічаємо з натхненням. Кожному поколінню потрібні люди, здатні надихати, задавати орієнтири. Шановні лауреати, ваші досягнення важливі не тільки для сьогоднішнього дня, вони працюють на масштабне успішне вирішення питань розвитку нашої батьківщини",- сказав Патон.

У НАН вручили Державні премії в галузі науки та технологій / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він зазначив що держпремія існує вже 49 років. 850 робіт за цей час було премійовано, а загалом розглянуто понад 3 тисяч праць науковців.

За 2017 рік за поданням Комітету з Державних премій України в галузі науки та технологій указами Президента було присуджено 14 державних премій в галузі науки та техніки, у тому числі за одну роботу, що становить державну таємницю.

Зокрема, держпремією було відзначено роботу "Цивілізаційний вибір України і соціальний прогрес", в складі авторів якої - академік НАН України Мирослав Попович.

Також держпремією була відзначена шеститомна "Шевченківська енциклопедія", робота колективу кардіохірургів "Хірургічне лікування патології грудної аорти", робота "Кріотермохірургічні методи та апаратура для лікування онкологічних захворювань органів черевної порожнини", робота в галузі економіки "Інституційна трансформація фінансово-економічної системи України в умовах глобалізації" та інші.

Лауреатами Державної премії України в галузі науки та техніки 2017 року стали 109 осіб: 78 докторів наук, з яких 5 академіків Національної академії наук, 11 членів-кореспондентів НАН України, 20 кандидатів наук.

Читайте також: Китай зацікавлений у співпраці з сумським вишем у сфері ядерної енергетики

Розмір Державної премії України в галузі науки і техніки на 2017 рік установлено у сумі 270 тисяч гривень кожна.

Всього у 2017 році на розгляд Комітету з Державних премій України в галузі науки до розгляду було прийнято 40 робіт в тому числі 33 роботи, які мають відповідний дозвіл для публікації в ЗМІ, 5 підручників та 2 роботи, що становлять державну таємницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-