UATV запускає цикл сюжетів до річниці Революції Гідності

UATV запускає цикл сюжетів до річниці Революції Гідності

Відео
Укрінформ
Глядачі побачать історії шести учасників Євромайдану

Про це повідомляє UATV.

“Обличчя Майдану” – історії українців, які на Майдані боролися за майбутнє України. Студент Віталій Кузьменко, побитий під час розгону студентів 30 листопада, нейрохірург Андрій Гук, координатор медслужби Євромайдану, Остап Стасів – один із засновників Відкритого університету Майдану, священик Костянтин Холодов, піаніст Богдан Дніпров, журналіст Богдан Кутєпов – один із перших стрімерів, який висвітлював події на Майдані у прямому ефірі.

“Обличчя Майдану” розкажуть про персонажів, які представляли різні аспекти Євромайдану – території боротьби та громадянського протистояння, культури й освіти. Революція Гідності, завдяки журналістам і стрімерам, відбувалася в прямому ефірі. Ми покажемо людей різного віку і професій, які приїхали з усіх куточків України й об’єдналися заради однієї мети”, – розповідає журналіст російської редакції UATV Євгенія Бурда.

“Ми розповімо про лікаря Євромайдану, який став уособленням всієї медичної допомоги Революції. Андрій Гук був одним із координаторів служби, яка за місяць з одного медпункту розрослася до 20 точок по всьому Майдану, – каже Євгенія. – Це приклад самоорганізації та згуртованості. Як розповідав лікар, одну машину “швидкої допомоги” їм навіть передали з-за кордону українці, які працюють у Словаччині”.

“Майдан – це дуже важливий епізод в історії України та сучасної Європи. Це приклад того, як люди самі змінили перебіг історії. Угода про асоціацію з ЄС готувалася багато років. А за кілька днів його спробували перекреслити, але люди не дали цього зробити. Важливо про це нагадувати, передусім, українцям, як про кардинальний повороті нашої історії “, – говорить Бурда. Майдан змінив життя багатьох людей, зокрема одного з героїв нашого циклу – Богдана Дніпрова. Він розповів, що прийшов на Майдан “з того боку, з Антимайдану”.

“Всі мої герої, – каже Євгенія, – не розчарувалися в результатах Євромайдану. Попри те, що наразі не все вдалося, не всі реформи запроваджено, десь залишається бюрократія, немає вироків людям, які розстрілювали активістів Революції Гідності. Вони кажуть, що відстоювали цінності та шлях розвитку, а не зміни за один день. Розчаровуються в Майдані ті, хто на ньому не був, або ті, хто не до кінця розумів, за що він стояв”, – розповіла журналістка.

Прем’єрний випуск програми “Обличчя Майдану” вийде 19 листопада і познайомить глядачів із студентом Віталієм Кузьменком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-