САП заочно повідомила про підозру екс-главі ДФС Продану

САП заочно повідомила про підозру екс-главі ДФС Продану

Укрінформ
Прокурори САП заочно повідомили про підозру колишньому в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

Зазначається, що 15 листопада колишній в.о. голови ДФС не з’явився на виклики до САП для проведення слідчих дій. При цьому прокурори вже двічі викликали екс-посадовця до САП, однак чиновник не з’явився і не надав підтверджуючих документів щодо поважності причин неявки.

У САП вказують, що не знайшли свого підтвердження у передбачений законом процесуальний спосіб і опубліковані в соціальній мережі заяви про перебування закордоном на лікуванні.

"Незважаючи на виклики та запити прокурорів, суб’єктом та його захисниками дотепер не повідомлено ні місця (адреси) перебування, ні назви медичного закладу, де, згідно з інформацією з соцмережі, він перебуває на лікуванні", - зазначають у прокуратурі.

"Враховуючи вказані обставини та наявність достатніх даних, зібраних у співпраці з Генеральною прокуратурою за оперативного супроводження службовцями ГУ «К» Служби безпеки України, 15.11.2018 року прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури складено та підписано письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 КК України", - додають у відомстві.

Читайте також: Слободян каже, що Продан законно виїхав у Молдову

У відомстві повідомили, що колишній посадовець підозрюється у набутті за час роботи на посадах в. о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн. грн., за які для його особистого користування придбано низку об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

З метою приховування належності дійсного власника реєстрація права власності здійснювалась на близьку особу.

Серед придбаних за вказаний період об’єктів:

- 2 квартири в елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн. грн.;

- два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн. грн.;

- три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн. грн.

Також слідством перевіряється причетність особи до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Києві та люксових автомобілів.

Прокурори САП втретє викликали екс-чиновника для проведення слідчих та процесуальних дій на 10:00 год. 20 листопада.

Колишньому посадовцю інкримінують порушення ч.3 ст.368-2 КК України (набуття службовою особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також передача нею таких активів будь-якій іншій особі, вчиненими службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-