Хорватський сценарій для Донбасу неможливий — Жемчугов

Хорватський сценарій для Донбасу неможливий — Жемчугов

Фото
Укрінформ
Хорватський сценарій силового визволення для окупованих територій Донецької та Луганської областей неможливий, оскільки призвів би до неминучої ескалації на Донбасі та нових жертв.

Таке переконання висловив радник міністра інформаційної політики Герой України Володимир Жемчугов під час зустрічі зі студентами Тернопільського держмедуніверситету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дехто пропонує хорватський, силовий сценарій, мовляв, узяти наступом окуповані території й повернути їх Україні. Це — подальша неминуча ескалація війни і нові великі жертви. Я прибічник економічного тиску на Росію, коли ми, відстоюючи свої рубежі, даємо відсіч ворогові, а економічні санкції Європи та інших світових держав зроблять свою справу, й Росію чекатиме крах, розвал на шматки, як це було із СРСР», — сказав Жемчугов під час спілкування з аудиторією у форматі «відкритого мікрофона».

Володимир Жемчугов зустрівся із тернопільськими студентами / Фото: Олег Снітовський, Укрінформ

Він наголосив, що Україна нині стоїть оборонним щитом між Заходом та Росією, і Європа має це розуміти. «Якби не було цього, то 10-12 годин, лише один марш-кидок танкової бригади — і (російські — ред.) танки могли б бути у Берліні. Тому так важливо, щоб Європа допомагала Україні у її протистоянні російській агресії. Про це треба говорити на всіх рівнях, як на дипломатичних, так і на побутовому, спілкуючись із вашими ровесниками-іноземцями», — сказав Жемчугов, звертаючись до студентів.

Зістріч із Героєм України знайшла відгук у серцях її учасників. Так, студент першого курсу Олег Герасимович сказав кореспондентові агентства, що ці дві години пролетіли дуже швидко. "Сьогоднішня зустріч мене просто сколихнула. У мене батько інвалід, тітка, я добре знаю, як важко цим людям. Але те, що робить Володимир Жемчугов, людина, яка була у полоні, втратила дві руки, зір, слух, живе з осколками у тілі, відкрило для мене істину, що є в Україні справжні Герої, люди, сильні духом. І така зустріч, перегляд фільму "Бранці Кремля" — то дуже потрібна справа», — зазначив він.

Як повідомлялося, напередодні Жемчугов спілкувався із тернопільськими студентами — майбутніми педагогами-істориками, завтра планує поїздку у Збараж, де зустрінеться з учнями професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Читайте також: Жемчугов назвав байдужість та інертність громадян найбільшим злом

Володимир Жемчугов з травня 2014 року був організатором і активним учасником руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року перебував у полоні бойовиків "ЛНР". У полон потрапив з тяжкими пораненнями, підірвавшись на "розтяжці".

Після визволення з неволі він є активним учасником державних і волонтерських заходів в Україні та за кордоном, проводить військово-патріотичні лекції-бесіди зі школярами, курсантами, військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-