Справжніх переселенців може бути на 30-40% менше, ніж зареєстровано - Тука

Справжніх переселенців може бути на 30-40% менше, ніж зареєстровано - Тука

Укрінформ
Українська влада втратила контроль за реальною кількістю вимушених переселенців на підконтрольній території України.

Про це під час міжнародної конференції "Виплата пенсій ВПО в Україні: як реалізувати конституційне право на пенсію" у Києві заявив заступник глави МТОТ Георгій Тука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми втратили контроль за реальною кількістю ВПО. Це нам не дає спрогнозувати подальші дії уряду... За оцінками керівництва Донецької військово-цивільної адміністрації, кількість зареєстрованих ВПО порівняно з реальною кількістю відрізняється приблизно на 30-40%. Але це, знову ж таки, необ'єктивні дані", - заявив він.

Чиновник зауважив, що за нинішніх умов отримання пенсії для ВПО на непідконтрольних територіях "процвітає" бізнес із допомоги отримання довідки ВПО та отримання пенсії без виїзду на підконтрольну територію.

Читайте також: Уряд додав 188,4 мільйона на медобслуговування переселенців

"Я глибоко переконаний, що є можливість знайти механізми, яким чином забезпечити виплати пенсійних коштів тим, хто проживає наразі на окупованих територіях", - наголосив він.

При цьому Тука зауважив, що мова йде про можливість без довідок і спеціальних статусів звертатись саме на підконтрольній території до держустанов для отримання виплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-