Організаторам

Організаторам "виборів" в ОРДЛО загрожує кримінальна відповідальність - МінТОТ

Укрінформ
Прокуратура Донецької області та СБУ відкрили кримінальне провадження за посягання на територіальну цілісність України. Відповідальність понесуть як організатори імітації виборів, так і виконавці.

Про це в ефірі каналу "112Україна" сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні прокуратурою Донецької області разом з СБУ відкрито кримінальне провадження за статтею про посягання на територіальну цілісність України, і, наскільки мені відомо, СБУ отримала дані на всіх членів «комісій», які проводять ці «вибори». І ми думаємо, що, як ті хто організовував, так і ті, хто проводив ті «вибори», будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - сказав Гримчак.

Він зазначив, що оскільки вибори на окупованих територіях не є легітимними, то постає питання чи брали в них узагалі участь ті люди, які значаться в списках "виборчих комісій".

"Що стосується людей, які прийдуть чи не прийдуть сьогодні на вибори, то в даному випадку, про що ми казали неодноразово, вибори на окупованих територіях не проводяться. Тому що результати заздалегідь відомі і скільки людей з'явилося на виборчі дільниці, так само "намалюють" і відсотки за тих чи інших кандидатів. В даному випадку щодо притягнення до відповідальності людей, які будуть у списках тих, що голосували, є питання чи брали вони участь узагалі. Але організаторам і виконавцям - кримінальна відповідальність", - наголосив Гримчак.

Читайте також: "Виборами" на Донбасі Москва ставить хрест на Мінському процесі - Ар'єв

Він зазначив, що імітація виборів на Донбасі за сприяння Російської Федерації неодноразово засуджена всім світовим співтовариством, і висловив сподівання, що наслідками цього будуть чергові санкції відносно РФ, яка порушує як свої зобов'язання в Мінських домовленостях, так і світовий порядок.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей проводять 11 листопада так звані вибори. Згідно з рішенням "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", вибиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

Українська сторона в Тристоронній контактній групі і Міністерство закордонних справ України виступили із заявами, в яких зазначається, що результати нелегітимних виборів на окупованих територіях України не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-