МінТОТ збирає заявки на виплати від сімей заручників і в’язнів Кремля

МінТОТ збирає заявки на виплати від сімей заручників і в’язнів Кремля

Укрінформ
Усі юридичні процедури, необхідні для виплат родинам українських заручників на Донбасі та політв’язнів Кремля, завершено, розпочинається етап збору заявок від сімей.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко за результатами зустрічі з міністром з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Вадимом Чернишом.

“Зустрілися з міністром ТОТ В. Чернишом. Обговорили питання соціальної і юридичної допомоги родинам заручників та політв’язнів Кремля. Як поінформував мене міністр, всі юридичні процедури, необхідні для виплат родинам (на юридичну допомогу, проїзд, ліки), завершено. Зараз — важливий етап збору заявок від родин, й тому прохання до родин політв’язнів Кремля подавати відповідно оформлені запити до МінТОТ”, — зазначила Геращенко.

Перший віце-спікер запевнила, що міністерство допоможе оформити й підготувати всі необхідні документи, та закликала волонтерів також долучитися до цього процесу.

Водночас вона нагадала, що соціальна реабілітація здійснюється місцевими органами влади, а МінТОТ перерахує їм відповідні кошти.

Геращенко додала, що МінТОТ і комісія з виплат готують документи для допомоги тим родинам заручників, насамперед військових, які кілька років незаконно утримуються на Донбасі й місцезнаходження яких підтверджено в рамках роботи мінських груп.

Читайте також: Гуманітарної допомоги потребують 3,4 мільйона українців - США в ОБСЄ

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 вересня ухвалила закон № 9026 “Про внесення зміни до додатка № 3 до Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік”, який передбачає розблокування виплати соціальної допомоги сім’ям заручників ОРДЛО і політв’язнів Кремля.

10 жовтня Президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Фото: www.facebook.com/iryna.gerashchenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-