В Україні можуть узаконити обов’язкові багаторівневі розв’язки на трасах

В Україні можуть узаконити обов’язкові багаторівневі розв’язки на трасах

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує запровадити обов’язкове проектування різнорівневих розв’язок на найбільш інтенсивних трасах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе у Facebook.

«За оцінками експертів, до третини аварій на трасах відбувається під час виконання лівого повороту через зустрічний потік машин. Однією з вагомих причин цього є те, що зараз при влаштуванні таких поворотів ніяк не враховуються параметри щільності руху. Тому в нових змінах у ДБН щодо автомобільних доріг загального користування плануємо обмежити влаштування лівих поворотів на ділянках з високою інтенсивністю руху та передбачити в цих місцях обов’язкове проектування різнорівневих розв’язок», - написав Парцхаладзе.

Читайте також: Гройсман обіцяє у 2019-му відремонтувати трасу Дніпро-Миколаїв

Зокрема, пропонується передбачати влаштування лівих поворотів лише на ділянках доріг з інтенсивністю до 20 тис. автомобілів на добу. В той же час, на швидкісних трасах з інтенсивністю руху понад 20 тис. автомобілів – обов’язково влаштовувати різнорівневі розв’язки.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує внести ці зміни у державні будівельні норми щодо проектування автомобільних доріг загального користування (ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво»).

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-