Подруга Гандзюк пропонує виключити Геращенка з ТСК

Подруга Гандзюк пропонує виключити Геращенка з ТСК

Укрінформ
Громадські активісти пропонують виключити зі складу Тимчасової слідчої комісії ВР для проведення розслідування відомостей щодо нападу на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів депутата Антона Геращенка.

Із такою пропозицією під час установчого засідання ТСК виступила подруга померлої активістки, співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк - Марина Хромих, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб робота відбувалася на належному рівні, ми вимагаємо, щоб Антон Геращенко не був членом цієї комісії. Антон Геращенко неодноразово брехав по справі нападу на Катерину та інших активістів. Він неодноразово висловлював якісь незрозумілі позиції, якісь незрозумілі аргументи, факти, видавав це все за абсолютну правду. По справі Катерини Гандзюк з самого початку було затримано випадкового чоловіка, який не мав жодного стосунку до нападу до Катерини і в час нападу перебував за 100 км від Херсону. І Антон Геращенко дозволяв собі писати пости у Фейсбуці і збирати лайки на абсолютній брехні", - зазначила Хромих.

У відповідь на це голова ТСК Борислав Береза пояснив, що склад комісії погоджувала Верховна Рада, а тому будь-який інший її склад неможливий.

"Це був паритетний склад: одним не подобалися одні члени комісії, іншим - інші. За принципом демократії та домовленостей ми змогли сформувати цю комісію. Саме це політичне рішення і ця комісія буде працювати саме в такому складі", - зауважив Береза.

Читайте також: ТСК із розслідування нападів на активістів призначила дату наступного засідання

Зі свого боку Антон Геращенко уточнив, що спочатку поліцією справді була затримана особа, яка не мала стосунку до замаху на Гандзюк.

"Однак інформація про те, що ця особа є підозрюваною, була офіційно заявлена заступником голови Національної поліції паном Аброськіним. До мене зверталися журналісти за коментарем і я, виходячи з тієї інформації, яка була заявлена заступником голови Національної поліції, також транслював її для медіа", - сказав Геращенко.

Як повідомлялося, 6 листопада Верховна Рада ухвалила постанову №9262 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів". За основу та в цілому проголосували 259 народних депутатів при 150 мінімальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-