Справа збитого Іл-76: скаргу екс-глави штабу АТО Назарова залишили без розгляду

Справа збитого Іл-76: скаргу екс-глави штабу АТО Назарова залишили без розгляду

Укрінформ
Вища рада правосуддя залишила без розгляду скарги генерала Віктора Назарова та його адвокатів на суддю Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Наталію Самоткан.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар відомства Оксана Лисенко.

"Скарги Віктора Назарова та інших стосовно судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Наталії Самоткан залишено без розгляду та повернуто скаржникам. Таке рішення оголосила секретар Третьої Дисциплінарної палати Ірина Мамонтова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що скарга повертається без розгляду у випадку відсутності відомостей про ознаки дисциплінарного проступку судді або посилання на такі дані.

Читайте також: У справі про катастрофу ІЛ-76 триває "битва експертиз" - правозахисники

Як повідомлялося, у 2017 році Павлоградський міськрайонний суд на Дніпропетровщині визнав винним генерал-майора Назарова, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків) у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому 14 червня 2014 року озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська. Суд присудив генералу 7 років ув’язнення, однак він подав на апеляцію.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл - 76МД. Він загорівся та впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-