Загрози дестабілізації: МінТОТ нарахувало за місяць 420 резонансних випадків

Загрози дестабілізації: МінТОТ нарахувало за місяць 420 резонансних випадків

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Україні (МінТОТ) зафіксовано у вересні більше 420 ситуацій, які можуть дестабілізувати українське суспільство.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Україні (МінТОТ) здійснено аналіз інформації, отриманої з відкритих джерел, щодо ситуацій, які можуть дестабілізувати українське суспільство і зафіксовано більше 420 таких ситуацій", - йдеться у повідомленні.

За даними моніторингу, у вересні найбільша кількість випадків, що можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві, зафіксовано у Донецькій (12%), Херсонській (9%), Рівненській (8%), Одеській (7%), та Луганській (6%) областях.

Читайте також: Спецслужби РФ завербували дружин трьох українських офіцерів

У МінТОТ наголошують, що обіг незаконної зброї та використання її під час вирішення суперечок і розв'язання конфліктів стає небезпечним важелем в руках держави-агресора.

Так, зазначають у відомстві, Російська Федерація використовує кілька механізмів ідентифікації проблем, що створюють напругу, у тому числі засоби моніторингу відкритих мереж, агентурна мережа, дипломати та вербування.

"Після цього ідентифіковані проблеми розбиваються за пріоритетністю (проблеми, які можуть завдати найбільше шкоди українському суспільству), розподіляються на групи, щоб далі впливати на ці процеси. Всі ці протиріччя штучно розбурхуються у соціальних мережах, поширюються у спеціальних групах, ЗМІ (в тому числі іноземних), і таким чином створюються проблеми в українському суспільстві", - резюмували у МінТОТ.

Як повідомляв Укрінформ, у липні цього року МінТОТ зафіксувало близько 200 випадків, спрямованих на дестабілізацію ситуації всередині українського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-