ВС завернув на нове коло справу про

ВС завернув на нове коло справу про "секретні" декларації верхівки СБУ

Укрінформ
Верховний Суд відправив справу щодо засекречення декларацій керівництва Служби безпеки України на новий розгляд, задовольнивши частково скаргу Центру протидії корупції.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті організації.

"Верховний суд визначив, що попередні судові інстанції були не праві, коли ухвалили законним рішення про визнання інформації з декларацій керівництва СБУ державною таємницею та подачу декларацій не в систему НАЗК, а у власну закриту систему невідомого походження. Проте замість того, щоб змусити СБУ діяти відповідно до закону, суд повернув справу в цій частині на новий розгляд", - йдеться у повідомленні.

Юрист ЦПК Олена Щербан зазначає, що своїм рішенням ВС зобов'язує повторно проходити всі інстанції судів, що затягне розгляд справи як мінімум на два роки.

Читайте також: СБУ викрила розкрадання коштів, виділених на реабілітацію учасників бойових дій

У 2017 році ЦПК подав до суду на СБУ через засекречення інформації з декларацій її співробітників. У січні 2018 Апеляційний адміністративний суд міста Київ закріпив за керівництвом СБУ право не подавати декларації. Представники ЦПК просять відкрити декларації лише керівництва СБУ, імена якого відомі і не вимагають цього від секретних агентів чи людей, які воюють на Сході України.

У ЦПК вважають, що в СБУ незаконно засекретили публічну інформацію щодо керівництва та посадовців СБУ, імена та посади яких добре відомі суспільству та опубліковані в офіційних документах, наприклад, в указах президента.

Фото: antac.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-