Антикорупційний суд запрацює не раніше квітня - глава САП

Антикорупційний суд запрацює не раніше квітня - глава САП

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що Вищий антикорупційний суд запрацює не раніше квітня наступного року.

Про це він повідомив у інтерв’ю «Голосу України».

«Антикорупційний суд запрацює, за моїми прогнозами, не раніше квітня наступного року. Якщо конкурси триватимуть нормально, то перші вироки щодо топ-корупції зможемо побачити у травні-червні наступного року», - сказав Холодницький.

Відповідаючи на запитання, чи можливо, щоб суди, у яких наразі розглядаються справи НАБУ і САП, винесли вироки ТОП-корупціонерам, керівник САП відповів, що можливо, але це – тривалий процес.

Читайте також: Підозрюваних у справі "Роттердам+" поки немає – Холодницький

«Можливо. Але цей процес тривалий. І Антикорупційний суд — не панацея. Він повинен пришвидшити розгляд антикорупційних справ — у США справу Манафорта суд розглянув за три тижні, щодня відбувалося слухання проваджень, з ранку до ночі. А у нас справи по топ-корупції слухаються раз-двічі в місяць максимум, по півтори години на день. Уже рік читаємо акт Насірову, рік розпочинаємо підготовче судове засідання по інших топ-справах, процес затягується. Але якщо прокурор може впливати на оголошення підозри та реєстрацію проваджень, то не має жодного впливу на суди, щоб вони швидше розглядали справи», - додав Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-