Справа

Справа "лісника Януковича" тягнеться вже чотири роки - Earthsight

Дослідження
Укрінформ
В Україні розслідування, що стосуються корупції у лісовій галузі, часто безрезультатно тягнуться роками.

Про це сказав кореспонденту Укрінформу Сем Лоусон - директор британської неурядової організації Earthsight, яка вивчає проблеми незаконної вирубки лісів у всьому світі.

“Чимало наших знахідок стосуються судових справ, які вже відкриті. Однією з серйозних проблем в Україні є те (і це показують наші знахідки), що існують ризики, пов’язані з певними постачальниками, певними регіонами, певними лісгоспами. І ми можемо довести, що ризик справді існує, оскільки вже тривають розслідування масштабної корупції у цих місцях. Проблема з такими розслідуваннями – у тому, що вони тривають вже 2, 3, а у випадку містера Сівця (головний лісівник часів Януковича Віктор Сівець –  ред.) – вже 4 роки. Тому ми хотіли б, щоб ініціювали нові розслідування, однак нас найбільше непокоїть, що розслідування вже тривають і тягнуться надто довго, не приносячи результатів”, – сказав Лоусон.

Читайте також: Український ліс незаконно купують європейські компанії-гіганти - Earthsight

Як повідомляв Укрінформ, британська неурядова організація Earthsight нещодавно оприлюднила своє дослідження щодо стану корупції в поставках лісу з України до ЄС, яке викликало значний резонанс. Зокрема, в.о. голови Держлісагентства Володимир Бондар заявив про намір лісівників позиватися до британців про захист честі та гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-