Побиття дітей у санаторії: Кулеба показав скандальний доказ

Побиття дітей у санаторії: Кулеба показав скандальний доказ

Фото
Укрінформ
Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба звернувся до Хмельницької обласної державної адміністрації з проханням розслідувати інцидент з неналежним ставленням до дітей вихователя Великожванчицького обласного дитячого пульмонологічного санаторію.

Про це він написав у Facebook.

“В Україні з’явилася нова “оздоровча” процедура, яку застосовують до дітей у Великожванчицькому обласному дитячому пульмонологічному санаторії”, - зауважив дитячий омбудсмен.

Читайте також: В Україні варто скасувати таємницю усиновлення — дитячий омбудсмен

Кулеба розповів, що, за наявною в нього інформацією, увечері минулої п’ятниці один із хлопчиків, який проходив лікування у цьому санаторії, зателефонував мамі та розказав, що втік від вихователя, який, за словами дитини, для заспокоєння дітей нібито бив їх ногами по ногах та по потилиці, а потім змусив стояти на колінах обличчям до стіни з піднятими вгору руками.

Фото: Микола Кулеба/ФБ

Уповноважений Президента додав, що хлопчик зміг втекти, зробивши при цьому фото, яке омбудсмен опублікував у Facebook і де видно, що п’ятеро хлопчиків стоять на колінах біля стіни.

“Наразі я звернувся до Хмельницької обласної державної адміністрації з вимогою провести розслідування даного випадку та здійснити комплексну перевірку діяльності закладу”, - зазначив Кулеба.

Дитячий омбудсмен наголосив, що подібні дії вихователя є неприпустимими й винні мають бути покарані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-