Гройсман обіцяє не менше двох мільярдів на безпеку дорожнього руху і наступного року

Гройсман обіцяє не менше двох мільярдів на безпеку дорожнього руху і наступного року

Укрінформ
На заходи щодо контролю за безпекою дорожнього руху на 2018 рік було виділено понад два мільярди гривень. Наступного року асигнування не зменшаться.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

“Окремо глава уряду торкнувся теми контролю за безпекою руху. На ці заходи цього року виділено понад два мільярди гривень. Наступного року асигнування не зменшаться”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кабінет Міністрів України в рамках політики безпеки дорожнього руху відновлює масштабний контроль швидкості спеціальними засобами і силами Національної поліції з 8 жовтня. Як наголосив глава уряду, все відбувається не заради штрафів, а для дисципліни водіїв.

“Ми затвердили план на 2018-2022 рік – за 5 років з’єднати всі обласні центри (якісними дорогами - ред.). Наступного року виділяємо 17,7 млрд грн на місцеві дороги в райцентрах, куди руки держави не доходили десятиліттями. Окрім того, ми з вересня ввели нові норми проектування та будівництва, аби якість та рівень безпеки були такі, як в Європі. Це дасть можливість уникнути величезного виклику – смертності на дорогах. Тож будемо посилювати наші вимоги і контроль. Перший тиждень Нацполіція буде попереджати. Далі - задіюємо всі механізми”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Названі регіони, які найкраще освоюють гроші на дороги

Щодня у дорожньо-транспортних пригодах в Україні, за статистикою, гинуть до 8 людей і близько 80 травмуються. Головною причиною ДТП є порушення швидкісного режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-