Офіс Омбудсмена анонсував зміни до закону про захист персональних даних

Офіс Омбудсмена анонсував зміни до закону про захист персональних даних

Укрінформ
Представник Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання інформаційних прав Віктор Барвіцький разом з Президентом ГО "Незалежна Правозахисна Група" Глєбом Малютіним провели робочу зустріч з Європейською Бізнес Асоціацією, присвячену підготовці змін до законодавства щодо захисту персональних даних.

Про це повідомляє прес-служба Омбудсмена.

“Очевидно, що для прийняття закону необхідно проведення низки консультацій з бізнесом і громадськістю, глибокого аналізу ситуації з українськими і міжнародними експертами. Інакше ризикуємо створити ще один ідеально написаний нормативно-правовий акт, який не працюватиме, або ж працюватиме не на користь українців”, - наголосив Барвіцький.

Офіс Уповноваженого разом із експертами проекту Twinning працюють над відповідними рекомендаціями та пропозиціями щодо наближення Закону України “Про захист персональних даних” до нового Регламенту Євросоюзу 2016/679 уже 2 роки.

Читайте також: Денісова хоче почути звіт Авакова, як розслідують напади на активістів

Найближчим часом в Офісі проведуть наступну зустріч з представниками Спілки українських підприємців. 25 жовтня планується проведення засідання Координаційної ради з удосконалення законодавства з захисту персональних даних з експертами Проекту Twinning.

Нагадаємо, проект Twinning сприяє посиленню потенціалу офісу Омбудсмена в Україні через удосконалення законодавства у сфері захисту прав людини і діяльності Уповноваженого з прав людини, напрацювання практики застосування цього законодавства, а також приведення інституційної основи секретаріату та його внутрішніх процедур у відповідність до міжнародних стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-