Українки вперше стануть полярницями - антарктична експедиція запрошує жінок

Українки вперше стануть полярницями - антарктична експедиція запрошує жінок

Укрінформ
Стартував конкурс з відбору команди полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції (2019-2020 рр.) на станцію Академік Вернадський.

Відбір учасників експедиції оголосив Національний антарктичний науковий центр МОН України, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Ми починаємо прийом документів від тих, хто хоче впродовж року спробувати свої сили в роботі на нашій антарктичній станції Академік Вернадський. Йдеться про експедицію, яка вирушить на крижаний континент взимку 2019-го. До цього часу нам треба підібрати та підготувати команду, в яку входитимуть науковці, технічний персонал, лікар та кухар. Ми запрошуємо всіх охочих подаватися на конкурс, звісно, попередньо ознайомившись як з загальними вимогами до зимівників, так і з окремими – до кожної позиції. Хочу підкреслити, що вперше за багато років ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції», – зазначив очільник Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) МОН Євген Дикий.

Прийом документів для участі в 24-й Українській антарктичній експедиції триває до 30 листопада 2018 року.

Зазначається, що загін зимівників формується з 12 осіб: 7 науковців, 3 особи інженерно-технічного персоналу (дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв'язку), лікар та кухар.

Серед загальних вимог до учасників конкурсу - громадянство України або дозвіл на постійне проживання; володіння англійською/ іспанською чи іншою іноземною мовою; відсутність хронічних захворювань та протипоказань до роботи в екстремальних умовах Антарктики; дотримання умов контракту, посадових інструкцій або технічного завдання; готовність до обставин, пов’язаних з довготривалою Антарктичною експедицією (1 рік); спроможність працювати в нових незвичайних умовах; відсутність шкідливих звичок, неконфліктність, комунікабельність та доброзичливість.

Читайте також: Україна співпрацюватиме з Канадою та Туреччиною в Арктиці та в Антарктиці

Перевага буде віддаватися кандидатам віком до 45 років.

В НАНЦ також повідомили, що зарплата учасників експедиції становитиме від 25 тис. грн на місяць.

Кандидати, яких затвердить конкурсна комісія, мають пройти медкомісію, яку організує та оплачує НАНЦ. Кандидати, що пройшли медкомісію, зараховуються до складу експедиції та проходять навчально-тренувальні збори за рахунок НАНЦ.

Усі зимівники забезпечуються харчуванням, експедиційним майном (спеціальний одяг та взуття), санітарно-гігієнічними матеріалами на час експедиції. Зв'язок з рідними здійснюється через мережу Інтернет.

Як повідомляв Укрінформ, з наступного року до досліджень на українській антарктичній станції "Академік Вернадський" можуть долучитися канадські та турецькі вчені. Натомість українські науковці отримають можливість працювати на канадських станціях в Арктиці та використовувати логістичні можливості Туреччини в Антарктиці. Також в планах НАНЦ розвивати наукові дослідження і на Північному полюсі.

Зараз на станції Академік Вернадський перебуває 23-я Українська антарктична експедиція, що проводить метеорологічні, біологічні та геофізичні дослідження.

Україна - одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиці, що функціонує цілий рік. Щороку на станцію Академік Вернадський вирушає річна експедиція, в яку входять вчені та технічний персонал. Також під час антарктичного літа проводяться сезонні експедиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-