Напад охорони Медведчука на журналістів: Сюмар хоче почути звіт поліції на комітеті ВР

Напад охорони Медведчука на журналістів: Сюмар хоче почути звіт поліції на комітеті ВР

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань свободи слова Вікторія Сюмар запросить на наступне засідання представників Нацполіції для звіту про хід розслідування нападу на журналістів Радіо Свобода Михайла Ткача і Кирила Лазаревича у листопаді-2017.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"На наступне засідання я запрошу Нацполіцію з черговим звітом про розслідування по Медведчуку і його охоронцям. І повірте, зроблю все, аби цю справу не спустили "на вітер". І мені байдуже, з ким і про що тут домовляється кум Путіна", - написала Сюмар.

За її словами, вона отримала у четвер рішення суду у справі за позовом народного депутата від "Опозиційного блоку" Василя Німченка через інцидент з журналістами програми "Схеми" Ткачем і Лазаревичнм.

"Суддя Наталя Шевченко ухвалила сьогодні рішення, що моя фраза про необхідність швидкого і об'єктивного розслідування справи про перешкоджання Михайлові Ткачу, - є протиправною дією", - повідомила Сюмар.

Водночас вона наголосила, що з її боку суду були надані "письмово і максимально обгрунтовано" пояснення у справи за позовом Німченка з вимогою не втручатися в розгляд справи про напад на журналістів.

"Але у порівнянні з біографією Німченка - пояснення, логіка і право ніщо в порівнянні з суддівською порукою. Інакше це коментувати неможливо", - заявила Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від народного депутата Василя Німченка, в якому той просив визнати протиправними дії Сюмар щодо втручання у діяльність органів прокуратури і Нацполіції, які розслідують кримінальне провадження щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Читайте також: Напад на "Схеми": Радіо Свобода вимагає з'ясувати причетність охорони Медведчука

Також позивач просив суд зобов’язати Сюмар утриматись надалі від вчинення таких дій.

Увечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт Віктора Медведчука, його охоронці скоїли напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань "Схеми", яка перебувала там з метою зафіксувати прямі перельоти Медведчука до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-