Генпрокуратура на вимогу ЄСПЛ зупинила отримання даних з телефону Седлецької

Генпрокуратура на вимогу ЄСПЛ зупинила отримання даних з телефону Седлецької

Укрінформ
Генпрокуратура на вимогу Європейського суду з прав людини протягом місяця утримається від отримання інформації про геолокацію мобільних телефонів журналісток Наталії Седлецької і Христини Бердинських.

Про це повідомив у Facebook речник відомства Андрій Лисенко. 

Він зазначив, що Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини передав Генпрокуратурі лист від Європейського суду з прав людини, яким повідомлено про застосування у справі "Седлецька проти України" тимчасового заходу в інтересах сторін та для здійснення належного провадження у справі.

Згідно із зазначеним листом, з 18 вересня 2018 органи державної влади України зобов'язано утриматися від доступу до будь-яких відомостей, зазначених у рішенні Печерського районного суду м. Києва від 27 серпня 2018 року стосовно Седлецької Н.Ю.

"Із огляду на те, що зазначений захід застосовано Європейським судом з прав людини на період з 18 вересня до 18 жовтня 2018 року, Генеральною прокуратурою України зупинено процедуру отримання інформації щодо геолокації мобільного телефону, що належить Седлецькій Н.Ю. Крім того, аналогічні заходи вжито і щодо одержання такої інформації стосовно Бердинських К.", - написав речник відомства.

Лисенко зауважив, що зазначене рішення ЄСПЛ не є остаточним у справі "Седлецька проти України" та винесено в порядку Правила 39 Регламенту Суду.

Читайте також: Суд переніс розгляд скарги журналістки “Нового времени” щодо прослуховування

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки і головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької за 17 місяців. У постанові суду, зокрема, йдеться про надання доступу слідства до дзвінків і смс-повідомлень журналістки в період з липня 2016 року по листопад 2017 року і до місцезнаходження її телефону упродовж 17 місяців.

Трохи згодом журналістка "Нового времени"" Христина Бердинських повідомила, що такий самий дозвіл отримано і на її телефонний трафік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-