Солом’янський суд зобов’язали розглянути скаргу на закриття “справи рюкзаків”

Солом’янський суд зобов’язали розглянути скаргу на закриття “справи рюкзаків”

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва постановив, що Солом'янський райсуд має розглянути скаргу Центру протидії корупції на рішення прокурора САП про закриття “справи рюкзаків” стосовно сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті громадської організації “ЦПК”.

Зазначається, що 17 серпня ЦПК подав до Солом’янського суду скаргу на постанову прокурора САП Василя Кричуна про закриття кримінального провадження відносно Олександра Авакова та Чеботаря.

22 серпня суддя Солом’янського суду Вадим Сенін відмовив ЦПК у розгляді цієї скарги. Суддя вирішив, що скарга - не підсудна Солом’янському райсуду Києва, тому активісти повинні звернутися до іншого суду. На думку юристів ЦПК, таке рішення слідчого судді є незаконним та упередженим, тому вирішили оскаржити його в Апеляційному суді.

Читайте також: Справа рюкзаків: Литвин отримав два роки іспитового терміну - ЦПК

“Ми вважаємо, що ще є шанс реанімувати справу. У разі, якщо Солом’янський суд задовольнить скаргу ЦПК, з’явиться шанс змусити прокурорів продовжити розслідування щодо сина міністра внутрішніх справ та екс-заступника міністра”, - зазначила юрист організації Олена Щербан.

Як повідомлялося, у липні прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у “справі рюкзаків” щодо двох фігурантів - сина міністра внутрішніх справ й екс-заступника міністра через начебто відсутність “прямих достатніх доказів”.

Обоє були фігурантами справи про розкрадання 14,5 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-