Матіос: Екс-бійці

Матіос: Екс-бійці "Торнадо" без перешкод могли виходити на вулицю з СІЗО

Відео
Укрінформ
Екс-бійці "Торнадо", які вчинили бунт у Лук'янівському СІЗО, мали магнітні картки, які дозволяли їм виходити на вулицю.

Про це в програмі "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна" сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"У всіх "торнадовців" були магнітні картки, які дозволяли їм вийти на вулицю. Не тільки ключи, а магнітні картки… ", - сказав він.

Читайте також: Чотирьом екс-бійцям "Торнадо" і двом працівникам СІЗО оголосили підозри

"Ми встановили осіб у Київському ізоляторі, які за весь період, а це 1,5 року перебування, не провели у камері "Торнадо" жодного обшуку, що передбачено щотижнево для того, щоб знайти заборонені речі і предмети… А якщо є дані, що там є заборонені предмети, необхідно проводити так званий "шмон", тобто обшук, з встановленням всіх місць, де вони можуть знаходитись", - розповів він.

Матіос додав, що після затримання "торнадовців" у київському СІЗО внаслідок одного з обшуків було знайдено 142 телефони.

Читайте також: Лук’янівське СІЗО отримало нового керівника

Нагадаємо: 9 серпня під час етапування бійців "Торнадо" під Лук'янівським СІЗО відбулися сутички між громадянами та правоохоронцями. У підсумку трьох бійців батальйону "Торнадо", яких тримали в Лук'янівському СІЗО в Києві, етапували, а інших посадили в карцер.

Як розповіли в Мін'юсті, внаслідок застосування бійцями саморобних вибухових пакетів постраждав один із правоохоронців. Також повідомлялося, що "торнадовці" облили бензином одного з правоохоронців і погрожували підпалити його.

Міністр юстиції України Павло Петренко анонсував жорсткі адміністративні рішення щодо співробітників Лук'янівського СІЗО, які допомагали екс-"торнадовцям".

Після бунту замінили керівництво Лук'янівського СІЗО. Чотирьом екс-бійцям роти "Торнадо" та двом співробітникам Лук'янівського СІЗО повідомили про підозру у справі про бунт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-