Травматизму дітей внаслідок участі у грі

Травматизму дітей внаслідок участі у грі "Момо" в Україні немає - поліція

Укрінформ
В Україні не зафіксовано жодного випадку, коли б діти травмували себе внаслідок участі у так званій суїцидальній грі "Момо".

Про це у Facebook написала речниця кіберполіції Юлія Квітко.

"Кілька слів про так зване Момо для того, аби зняти всі питання з цього приводу. В Україні не зафіксовано жодного випадку, коли б діти травмували себе внаслідок участі у так званій суїцидальній грі "Момо". До поліції не надходило жодного офіційного звернення про такі випадки. Вся інформація, яка була поширена деякими ЗМІ в мережі, про нібито "слід Момо" в дитячих суїцидах, не знайшла свого підтвердження", - написала Квітко.

Читайте також: У Києві учень з ножицями напав на вчительку

За її словами, коли діти бачать подібні сюжети по телебаченню і в інтернеті, вони можуть не розуміти наслідків своїх дій і подібним чином жартують над своїми однокласниками і знайомими.

"Як приклад додаю листування з "псевдоМомо", який виявився підлітком з Полтавщини. Тож давайте не сіяти паніку там, де її немає", - наголосила вона.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у Кривому Розі 14 серпня вистрибнула з вікна шостого поверху 13-річна Софія К., серед контактів в її мобільному телефоні нібито знайшли посилання на "Момо".

Пізніше, 29 серпня, в Кам'янському сталося самогубство - хлопець стрибнув з даху багатоповерхового будинку і впав на дашок парадного входу. Місцеві жителі висловили версію, що загиблого до такого вчинку підштовхнула гра "Момо".

"Момо" - це небезпечна гра, яка поширюється за допомогою месенджера WhatsАpp. Мета гри  – довести гравця до суїциду. Спочатку в контактах з'являється новий користувач - анонімний куратор, підписаний як "Mомо". Він надсилає підліткам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. Якщо ж дитина відмовляється це робити, їй починають погрожувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-