Посол: Маємо більше 40% відмов у візах для іранських громадян

Посол: Маємо більше 40% відмов у візах для іранських громадян

Укрінформ
Щороку дедалі більше іранців виявляють бажання відвідати Україну, проте наразі у більш як 40 відсотках випадків вони дістають відмову у візі.

Про це розповів посол України в Ірані Сергій Бурдиляк в інтерв'ю Укрінформу.

"Станом на 1 серпня ми маємо більше 40 відсотків відмов по візах для іранських громадян з боку компетентних органів України", - сказав дипломат.

Він розповів, що останнім часом кількість іранців, які хочуть відвідати Україну, почала поступово зростати. Зокрема, кілька років тому посольство оформило до 150 студентських віз для іранців, а торік - уже близько 1400, тобто майже в десять разів більше, а загалом кількість оформлених віз зросла з 2 тис. до 4-5 тис. на рік.

За словами посла, Грузія і Сербія нещодавно підписали безвізовий режим з Іраном і активно розвивають туризм.

Читайте також: Посольство у Тегерані прихистило українку, з якої знущався чоловік-іранець - посол

У цьому контексті він повідомив, що, за інформацією сербського посла в Ірані, у них надходження від туризму за цим напрямом зросли у десятки разів, і, в принципі, немає якихось порушень з боку іранських громадян.

Бурдиляк зазначив, що мав певні сподівання на якусь візову лібералізацію з Іраном, водночас він визнав, що з іранського боку були "деякі моменти, можливо, не зовсім правильні".

"Я не можу зараз коментувати їх у відкритому режимі, але вони були. І, звичайно, ці прикрі випадки вплинули на наші відносини. Іранці про це знають, я їм теж казав: «Шановні, треба поважати закони країни перебування", - зауважив посол.

Однак, на його думку, українцям усе-таки можна бути більш гостинними і доброзичливими щодо погоджень на відвідання країни, залишаючись при цьому пильними.

"Тому що, вибачте, відмовляти дворічній дитині та її мамі в українській візі, коли тут живуть їхні родичі... Відверто кажучи, мені дуже важко пояснити іранцям причини такої відмови", - зазначив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-