"Стоп Реванш - Медведчука під арешт": активісти прийшли до ГПУ

Фото
Укрінформ
У Києві під стінами будівлі Генеральної прокуратури України на вулиці Різницькій проходить акція "Стоп Реванш: Медведчука під арешт!".

Участь в акції беруть близько 80 осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми прийшли з вимогою нарешті розслідувати діяльність таких людей, як Медведчук, вимагати конкретних кроків", - заявила народний депутат Ганна Гопко (позафракційна).

Активісти скандували: "Медведчука - під арешт". Деякі з активістів були у футболках із написами: "Стус чекає - Медведчук - під арешт" і роздавали листівки із відповідними написами.

Також активісти тримали плакати із написами: "Реванш не пройде", "Обличчя реваншу" і портретами Віктора Медведчука, Володимира Путіна, Рената Ахметова і Вадима Новинського.

Під час акції були виконані пісні на вірші Стуса, зокрема, "У полі синьому, як льон".

Мітингувальники також тримали в руках червоно-чорні та синьо-жовті прапори, і також жовті прапори із написами "Вільні люди".

Під час акції група народних депутатів пішла до генпрокурора Юрія Луценка озвучувати свої вимоги, зокрема - розслідувати діяльність лідера організації "Український вибір" Віктора Медведчука.

Акція "Стоп Реванш: Медведчук під арешт!"/ Фото Юлії Овсяннікової

Як повідомлялося, 4 вересня відзначається день пам'яті Василя Стуса. Український поет і дисидент помер у ніч на 4 вересня у таборі особливо суворого режиму в с. Кучино Чусовського району Пермської області. Він був засуджений у вересні 1980 року на 10 років примусових робіт і 5 років заслання.

Читайте також: Медведчук озвучив умову бойовиків і Росії щодо обміну полоненими

Медведчук був адвокатом Стуса. Згідно з архівними матеріалами, Медведчук підтримав обвинувачення і визнав вину свого підзахисного за нього самого. 

4 вересня у Верховній Раді представники фракцій "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт" закликали Генпрокуратуру та Службу безпеки провести розслідування щодо антиукраїнської діяльності Медведчука та "проросійських" телеканалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-