Поліція Дніпропетровщини не фіксувала дитячих самогубств через комп’ютерні ігри

Поліція Дніпропетровщини не фіксувала дитячих самогубств через комп’ютерні ігри

Укрінформ
На Дніпропетровщині з початку поточного року зафіксовано 10 фактів самогубств серед неповнолітніх та 11 спроб самогубств, але в жодному з цих випадків причиною не були мережеві ігри.

Про це розповіла на брифінгу начальник відділу комунікації поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська, повідомляє прес-служба відомства.

"Найчастіше причиною дитячих самогубств стають конфлікти у родині, в школі, з однолітками. Жодних випадків суїцидів, причиною яких могли стати мережеві ігри, на Дніпропетровщині не зафіксовано", - зазначила вона.

За словами Старчевської, за кожним фактом поліція відкриває кримінальне провадження за ст. 115 та проводить всебічне розслідування. З дітьми, які намагалися покінчити життя самогубством, працюють поліцейські ювенальної превенції та психологи.

Читайте також: Самогубство молоді у Дніпрі дуже схоже на ритуальне - психотерапевт

Для попередження дитячих суїцидів поліція звертає увагу батьків, що вони першими мають помітити зміни у настроях дитини, депресивний стан та інші ознаки, які можуть призвести до трагічних наслідків.

Як повідомлялося, сьогодні у Дніпрі близько 7.00 ранку 16-річна дівчина та 18-річний хлопець, які за кілька днів до того прибули з Києва, разом вистрибнули з вікна 8-го поверху будинку по вул. Глінки. Пара залишила прощального листа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-