Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Вісті з Фанару

Вісті з Фанару

Блоги
Укрінформ
Поки що ніякої заяви з боку російської сторони немає.

«Вселенський Патріарх проінформував російського Патріарха про те, що рішення про проголошення Української Автокефальної Церкви прийняте» - пише грекомовне видання Оrthodoxia.info , яке підтримує позицію Вселенського Патріарха.

Заголовок новини можна перекласти як «Жереб (гральні кості) кинуто! Україна отримує автокефалію».

«Вселенський Патріарх роз'яснив російській делегації, що рішення було прийнято, і що вже ведуться відповідні процеси.»

«Ніхто не хоче, щоб створити ще один розкол, але хочуть єднання в Церкві» - сказав митрополит Еммануїл на питання Оrthodoxia.info щодо заяв російських представників, нібито створиться розкол. «Вселенський Патріархат не загрожує нікому і не сприймає чиїсь погрози» - додав він.

http://orthodoxia.info/…/ο-κύβος-ερριφθη-η-ουκρανία-αποκτά…/

Однак надходить більше інсайдерської інформації. Зокрема, що Московський патріарх пропонував провести міжнародну конференцію з питання української автокефалії, де б сторони виклали свої аргументи та історичні документи. Цю пропозицію можна взяти на озброєння - ПІСЛЯ проголошення Томосу провести таку конференцію, щоб спонукати МП визнати автокефалію.

Також обізнані з «внутрішньою кухнею» МП спостергіачі очікують, що провальні за підсумками переговори у Стамбулі можуть привести до кадрових рішень - патріарх спробує перекласти свою відповідальність на тих, хто безпосередньо займався «українським питанням» протягом попередніх років.

А

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-