Денісова вимагає від Москви документи про стан здоров'я політв'язнів

Денісова вимагає від Москви документи про стан здоров'я політв'язнів

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова просить російську колегу Тетяну Москалькову надати медичні документи про стан здоров'я українських політичних в'язнів.

Про це Денісова повідомила на сторінці у Facebook.

"Я звернулася до Уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової з проханням проінформувати мене про актуальний стан їхнього здоров'я із наданням підтверджуючих медичних документів та сприяти терміновому забезпеченню кваліфікованою медичною допомогою", - йдеться у повідомленні.

Денісова нагадала, що 109 днів голодує український режисер Олег Сенцов, 165 - український активіст Володимир Балух. "Стан їхнього здоров'я вже надкритичний. Викликає занепокоєння і стан здоров'я Бекіра Дегерменджи, Асана Чапуха і Арсена Джеппарова, яких утримують в Сімферопольському СІЗО. Бекір Дегерменджи хворіє на астму та ішемічну хворобу серця, Асан Чапух переніс мікроінсульт, здоров'я Арсена Джеппарова погіршується через сильний головний біль, оніміння кінцівок і високий артеріальний тиск", - додала Денісова.

Читайте також: Денісова закликала Канаду тиснути на РФ для звільнення українських політв'язнів

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-