Суд відмовився розглядати скаргу на закриття

Суд відмовився розглядати скаргу на закриття "справи рюкзаків"

Документ
Укрінформ
Солом'янський суд Києва повернув Центру протидії корупції їхню скаргу на закриття "справи рюкзаків" у частині стосовно сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова і екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря.

Про це повідомляється на сайті ЦПК.

"Суддя Солом`янського районного суду міста Києва Вадим Сенін повернув ЦПК скаргу на закриття так званої справи "рюкзаків Авакова". Про це стало відомо з порталу Судова влада. Тексту судового рішення, винесеного ще 22 серпня, активісти досі не отримали, з невідомих причин воно досі не оприлюднене в реєстрі судових рішень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, ЦПК було заявником у цій справі, відповідно, мало право на оскарження її закриття.

"ЦПК обов'язково оскаржуватиме рішення суду в апеляційному порядку", - додав юрист ЦПК Віталій Цокур.

Як повідомлялося, НАБУ 31 жовтня 2017 року затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та підприємця Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Водночас у липні 2018 прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у "справі рюкзаків" щодо двох фігурантів - сина Авакова та Чеботаря через начебто відсутність "прямих достатніх доказів". Натомість підозрюваним залишився третій фігурант - Литвин, який бере вину на себе.

Читайте також: Холодницький: САП законно закрила "справу рюкзаків" щодо Авакова і Чеботаря

Водночас у НАБУ назвали непослідовним рішення прокурора САП про закриття провадження щодо Авакова-молодшого і Чеботаря і подали скаргу до САП на це рішення прокурора.

У відомстві нагадали, що в квітні прокурори САП визнали достатніми докази вини усіх трьох фігурантів справи і відкрили матеріали провадження сторонам захисту для ознайомлення.

20 серпня Центр протидії корупції, який був заявником у справі, повідомив, що оскаржив рішення про закриття кримінального провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

30 серпня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що розглянув скаргу НАБУ на постанову прокурора про закриття цієї справи і визнав її законною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-