Мінрегіон роз'яснив порядок переходу на автономне гаряче водопостачання

Мінрегіон роз'яснив порядок переходу на автономне гаряче водопостачання

Ексклюзив
Укрінформ
В Україні перехід від централізованого гарячого водопостачання до автономного здійснюється відповідно до встановлених Кабміном правил і з дозволу органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

Зокрема, міністерство посилається на Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення (затверджений Кабміном у 2005 році) та на Порядок відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання (затверджений Міністерством будівництва, архітектури та ЖКГ у 2005 році).

Крім того, у Мінрегіоні зазначають, що відповідно до законодавства України, питання переходу від централізованого гарячого водопостачання до автономного належить до компетенції органів місцевого самоврядування.

Зазначається, що відповідно до встановленого порядку, для вирішення питання відключення житлового будинку  від мереж централізованого опалення його власник має звернутися до відповідної Комісії органу місцевого самоврядування або місцевого органу виконавчої влади з письмовою заявою. Крім того, він має додати до заяви копію протоколу загальних зборів мешканців будинку щодо створення ініціативної групи з вирішення питання відключення від централізованого опалення і гарячого водопостачання та про прийняття рішення щодо влаштування у будинку системи індивідуального (автономного) опалення. Таке рішення має бути підкріплене всіма власниками приміщень будинку.

Комісія органу місцевого самоврядування розглядає таку заяву і у місячний термін приймає рішення щодо відключення житлового будинку від мереж централізованого опалення та улаштування індивідуальної (автономної) системи теплопостачання.

Читайте також: Гаряча вода у Києві може з’явитись за тиждень — уряд виділив гроші

У Мінрегіоні також повідомили, що станом на травень цього року в Україні 34 464 багатоквартирних житлових будинків з централізованим гарячим водопостачанням, що становить 41,2% від загальної кількості будинків з централізованим опаленням.

Як повідомлялось, 16 серпня міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що замінити централізоване гаряче водопостачання в Україні можна автономним будинковим, квартальним або районним. Він додав, що остаточне рішення щодо вибору варіанта водопостачання мають ухвалювати органи місцевої влади 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-