Геращенко вибачився перед екс-підозрюваним у нападі на Гандзюк

Геращенко вибачився перед екс-підозрюваним у нападі на Гандзюк

Укрінформ
Народний депутат Антон Геращенко визнав, що затримання Миколи Новікова за підозрою у нападі на активістку й радника Херсонського мера Катерину Гандзюк було помилкою.

Про це він написав у Facebook.

"Поліція й прокуратура теж помиляється. З підозрюваного раніше у справі про напад на Катерину Гандзюк Миколи Новікова знято підозри. Сьогодні його звільнено зі слідчого ізолятора. Жалкую, що співробітники поліції й прокуратури поспішили із затриманням і звинуваченням Миколи Новікова без належних підстав", - зазначив він.

На думку депутата,  всім причетним доведеться понести відповідальність, передбачену законом.

Крім того, Геращенко підкреслив, що Микола Новіков має повне право отримати матеріальну компенсацію за час, проведений у СІЗО згідно із законом «Про порядок відшкодування шкоди нанесеної громадянинові незаконними діями правоохоронних органів».

"Рекомендую йому так і поступити. Приношу також свої вибачення Миколі Новікову. Я проти того, щоб невинний притягувався до відповідальності без належних на те підстав", - заявив Геращенко.

Крім того, на його думку, у поліції й прокуратурі мають бути і будуть проведені службові розслідування щодо тих співробітників, чиї дії призвели до затримання невинного громадянина.

Геращенко пообіцяв направити депутатські запити з цього питання генеральному прокуророві Юрієві Луценку й начальникові Національної поліції Сергію Князєву "і проконтролюю, щоб вони були розглянуті по суті, а винні притягнуті до уставленої законом відповідальності".

За словами депутата, на сьогодні Національною поліцією затримані справжні злочинці, що організували й реалізували напад на активістку.

Як повідомлялося, з підозрюваного в нападі на Гандзюк Миколу Новікова знято підозри й 22 серпня його було звільнено з-під варти.

 31 липня у Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк. В активістки діагностували хімічні опіки, вона знаходиться у лікарні.

Правоохоронці спочатку кваліфікували напад на Гандзюк як хуліганство, потім перекваліфіковували на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще пізніше - на замах на вбивство.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсоні. Крім того, вона говорила про зловживання міської влади Херсона.

20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що у цілому поліцією затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації й співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Читайте також: Напад на Гандзюк: підозрюваного відпустили з-під варти

Також 20 серпня у Херсоні суд заарештував на два місяці без права внесення застави підозрюваного у нападі на активістку Катерину Гандзюк Віктора Горбунова (слідство вважає, що він купив кислоту).

Раніше - 6 серпня - Херсонський міський суд ухвалив узяти під варту підозрюваного Миколу Новікову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-