У Раді проведуть екскурсії з нагоди Дня Державного Прапора України

У Раді проведуть екскурсії з нагоди Дня Державного Прапора України

Укрінформ
Верховна Рада України запрошує громадян відвідати екскурсії з нагоди Дня Державного Прапора України.

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

У четвер, 23 серпня, гості Парламенту стануть свідками урочистої церемонії несення служби батальйону Почесної варти Національної гвардії України біля національної реліквії – головного Прапора держави - Прапора Незалежності, який народні депутати першого демократичного скликання внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, сказано в інформації.

Учасники екскурсій матимуть змогу ознайомитися з роботою єдиного законодавчого органу країни, послухати розповідь про архітектурну спадщину будинку Верховної Ради України, а також оглянути експозицію, що стала основою музею українського парламентаризму.

Також зазначається, що від початку 2018 року відкриті заходи в українському парламенті відвідали понад 16,5 тисяч громадян.

«У лютому 1997 року двері Верховної Ради були урочисто відкриті для перших двадцяти п’яти екскурсантів. Тоді, вперше громадяни України побачили парламент зсередини, почули розповідь про унікальність та історичне значення Будинку Верховної Ради, побували у сесійній залі, де пишеться історія України - ухвалено Акт проголошення Незалежності та Конституцію», - розповіла головний консультант Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України Людмила Савон, яка проводить екскурсії Будинком парламенту.

Загалом, з 1997 року, на екскурсіях у Верховній Раді України побували близько 220 тисяч осіб.

Співробітник Парламенту зауважила, що відвідувачі екскурсій найчастіше цікавляться: «Де відбувається письмова реєстрація народних депутатів та голосування бюлетенями, де розташоване робоче місце того чи іншого парламентарія у сесійній залі, а також, де у кулуарах парламенту проводять свої оперативні засідання депутатські фракції та профільні комітети?»

Читайте також: У Києві презентували книгу про підняття синьо-жовтого прапора в 1990 році

На сьогодні у Верховній Раді відбуваються оглядові й тематичні екскурсії. Оглядові – передбачають ознайомлення з архітектурною спадщиною будинку Верховної Ради України та організацією роботи парламенту. Тематичні екскурсії висвітлюють історію становлення та розвитку українського парламентаризму, законодавчий процес.

Щоб потрапити на екскурсію, потрібна попередня реєстрація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-