Звільнення політв’язнів: Москва відмовилася від переговорів у Мінську

Звільнення політв’язнів: Москва відмовилася від переговорів у Мінську

Укрінформ
Російська сторона та омбудсмен РФ Тетяна Москалькова відхилили пропозицію України зустрітися в Мінську і обговорити ініціативу української сторони щодо передачі 36 росіян в обмін на політв‘язнів Кремля.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Російська сторона і омбудсвумен РФ Т. Москалькова відкинули ініціативу зустрітися в Мінську і обговорити ініціативу України передачі РФ 36 її громадян в обмін на політв‘язнів Кремля”, - зазначила вона за результатами дводенних переговорів робочих груп ТКГ.

Водночас парламентарій розповіла, що офіційно поінформувала представників РФ і ОБСЄ, що 22 росіян, засуджених за підготовки терактів, диверсії, шпигунство, участь у незаконних озброєних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента Путіна з проханням перемістити їх у Росію в обмін на українців, які незаконно перебувають у російських тюрмах.

Читайте також: Двоє засуджених росіян із списків на обмін відмовились писати Путіну — МІПЛ

Заступник Голови ВР запевнила, що Україна, на відміну від РФ, готова перемістити вказаних громадян у найкоротші терміни, але в обмін на українців.

Геращенко нагадала, що ці звернення вже направлені дипломатичними каналами на МЗС РФ, а вона продублювала їх на гуманітарну підгрупу і ТКГ.

Парламентарій наголосила, що РФ доведеться відповісти на запитання, чи збираються вони потурбуватися про долі своїх громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-